Органов концерт във Фестивалния, имениците влизат безплатно

08:26, 27 дек 16 / Култура 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В днешния ден на свети Стефан и в традицията на едноименната виенска катедрала варненци ще имат възможността да аплодират проф. Йоханес Ебенбауер – органист, композитор, диригент, преподавател, капелмайстор и музикален директор на един от най-знаковите християнски храмове в Европа – Щефансдом. Божествено топлият и красив органов концерт е с участието на виенското сопрано Сузане Курц и със специалното изпълнение на две камерни творби за орган, цигулка и виолончело, които солистите са пожелали да запазят като изненада и своеобразен подарък за почитателите на класическата музика в морската столица.

Проф. Ебенбауер гостува във Фестивалния и конгресен център в рамките на Рождественския салон, организиран от Община Варна. Органистът гостува по покана на проф. Марио Хосен и ще зарадва публиката с произведения на Йохан Себастиян Бах, Йозеф Хайдн, Волфганг Амадеус Моцарт, Менделсон Бартолди и Оливие Месиен.

Ще има изненада и за имениците. За всички празнуващи на този християнски празник ФКЦ подготвя специален подарък – от билетната каса ще получи безплатна покана всеки с името Стефан и Стефка, Стефи, Стефко, Стефчо, Степан, Стефа, Стефана, Стефанка, Стефания, Стефани, Стамен, Стамена, Стан, Стана, Стане, Станимир, Станимира, Станислав, Станислава, Станчо, Фанко, Фано, Фана, Фаница, Фанула, Фанча, Фани, Финко, Чаньо , Чанко , Чанка, Венко, Венче, Вени, Венета, Венка, Венчо, Венцислав, Венцеслав, Венцеслава, Венцислава, (поради това, че в превод от гръцки Стефан означава венец, на този ден могат да празнуват и тези имена), Стоян, Стоянка, Цоньо, Цонка и Цонко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама