Удължиха ваканцията на учениците в 6 варненски общини

18:35, 03 яну 17 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметовете на 6 общини във Варненска област обявиха 5 и 6 януари за неучебни заради очакваното влошаване на времето и невъзможността на отоплителните инсталации в училищата да постигнат нормалните температури за комфортно и безопасно пребиваване на учениците в тях. Неочакваната ваканция е за Варна, Долни чифлик, Аврен, Дългопол, Суворово и Девня. Учениците от тези общини ще се върнат в клас на 9 януари.

Пръв заповед в тази връзка издаде кметът на Варна Иван Портних – още на 30 декември миналата година. Днес заповеди със сходно съдържание са парафирали кметовете на Девня Свилен Шитов, на Суворово Павлин Параскевов, на Аврен Емануил Манолов.

С днешна дата са и заповедите на кметовете на Дългопол Георги Георгиев и на Долни чифлик Красимира Анастасова. С тях 5 и 6 януари са обявени за неприсъствени за всички училища и детски градини на територията на общината. Директорите им трябва да създадат необходимата организация за охрана и поддръжка на базата, да пуснат при необходимост персонала в отпуск и да уведомят своевременно учениците и техните родители.

Въпреки отменените учебни занятия планираните олимпиади за събота и неделя ще се проведат, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама