Разрешиха промяна в генералния план на пристанище „Леспорт“

11:51, 04 яну 17 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството в оставка прие отправеното от „Пристанище Леспорт“ АД предложение за изменение на договора за предоставяне на концесия на „Пристанищен терминал Леспорт“-част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна“. Договорът е сключен на 8 юни 2005 г. между Република България, представлявана от министъра на транспорта, и „БМ ПОРТ“ АД - гр. Варна, изменен с допълнително споразумение от 20 декември 2008 г.

С решението концесионерът се задължава да извърши необходимо прединвестиционно проучване и въз основа на него да изработи и да внесе за одобряване проект за изменение на действащия генерален план за пристанищен терминал Леспорт, като проектът се съобрази с променените устройствени условия на действащия Общ устройствен план на община Варна и резултатите от геоложките проучвания в акваторията на пристанищния терминал.

Правителството оправомощава министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да представлява концедента и да сключи с концесионера допълнително споразумение към концесионния договор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама