Тръгна делото срещу шофьора, убил футболиста Никола Терзиев

11:03, 11 яну 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд днес даде ход на наказателното дело срещу 28-годишния Бейтула Исмаил от Дулово. Той е обвинен, че на 28 август миналата година в катастрофа причинил смъртта на 23-годишния футболист на Суворово Никола Терзиев.

Произшествието станало около 22,30 ч. на автомагистрала „Хемус", малко преди входа на Варна. Терзиев, който работел във фирма за доставка на храна, се прибирал след изпълнена поръчка за бизнеспарк „Варна“ със служебния си автомобил „Шевролет Спарк“. Зад него в дясната лента пътували още три автомобила.

Бейтула шофирал „Фолксваген Голф“, конструктивно изменен с цел увеличаване мощността на двигателя и поддържане на по-висока скорост от заложената от производителя. Той се движел в лявата лента с 215 км/ч при разрешена в този участък скорост 80 км/ч, като присветвал с фарове, за да му дадат предимство. След като настигнал колата на Терзиев с бясна скорост, той не овладял автомобила си и започнал да навлиза в дясната лента. Опитал да намали скоростта и тя паднала до 145 км/ч. Колата му изблъскала шевролета вдясно, той разкъсал металната мантинела, навлязъл в десния ръкав на бул. „Атанас Москов“ и се преобърнал по таван. Повиканият на мястото на катастрофата медицински екип констатирал смъртта на Терзиев.

Дълго време след катастрофата Бейтула Исмаил, който има още една катастрофа с причинена смърт, за която е реабилитиран, остана на свобода. До задържането му се стигна след личната намеса на премиера Бойко Борисов, след като сестрата на Терзиев публикува във Фейсбук писмо със заглавие „Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате“ и пусна снимка на Терзиев с Борисов от времето, когато той бе главен секретар на МВР. Ден по-късно на среща с майката на жертвата премиерът, главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на правосъдието Екатерина Захариева й обещаха подкрепа и затягане на мерките при смърт на пътя.

В началото на съдебното заседание днес майката на Никола Анелия Терзиева бе конституирана като частен обвинител. Подсъдимият Бейтула заяви, че ще даде обяснения на по-късен етап от съдебното производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама