Не се движат автобусите само за Каменар

11:19, 11 яну 17 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Линиите на градския транспорт във Варна се обслужват в пълен обем с изключение на №23 за с. Каменар. Пътят за селото е все още затворен заради снегонавявания, съобщиха от общинския пресцентър.

От снощи в града работят 36 снегопочистващи машини. Към момента няма бедстващи хора и населени места без ток и вода в общината.

В район „Владислав Варненчик“ са почистени всички основни булеварди и повечето големи улици, подходите към училищата, детските градини и около пазара. Предстои обработване и срещу заледяването. В момента се чистят подходите към паркингите, детските кухни, около ДКЦ-то, спирките.

Десет багера с гребла и 10 лугиращи машини са работили цяла нощ в район „Приморски“. Усилията са били насочени към основните булеварди, улици и трасетата на градския транспорт. Тази сутрин служители на районната администрация, заедно с почистващата техника, са работили за осигуряване на достъп до обществени заведения. Извършено е ръчно опесъчаване на стръмни участъци.

В „Аспарухово“ се чистят основните булеварди, отворено е движението към „Галата“, Ракитника и Боровец, за онкоболницата и поликлиниката. Продължават дейностите по окончателно разчистване на пътя на училището за деца с нарушено зрение. Спирките са почистени, работи се по почистване на тротоарите. Аспаруховият мост се обработва с антилед.

В централния район „Одесос“ са почистени основните булеварди, спирките и подлезите. В момента се почиства пешеходната зона. В район „Младост“ има проблеми в по-малките улици.

През последното денонощие до оперативния дежурен в Община Варна са подадени 41 сигнала за снегонавявания и заледени участъци. От дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" напомнят, че собствениците и наемателите на търговски обекти трябва да почистват и обезопасят районите около тях, а домоуправителите да организират почистване около жилищните сгради. Община Варна благодари на всички, които вече са почистили и обезопасили пешеходните зони около жилищата и търговските обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама