Започват събитията от програмата на Европейската младежка столица

Снимка: Община Варна
Снимка: Община Варна

Три събития, свързани с развитието на потенциала на младите хора, водят над 150 гости от България и чужбина във Варна. Национален форум за социални иновации, международна конференция, посветена на неформалното учене като инструмент за повишаване на младежката заетост, и европейски проект „100% младежки град“ ще се проведат следващата седмица в Юнашкия салон и Младежкия дом.

На 18 януари по проекта „100% младежки град“ във Варна пристигат представители на градове - носители на титлата ЕМС, между които Валенсия, Брага, Ганжа, Клуж, Торино, Рига. На 20 януари в Юнашкия салон започва националният форум, посветен на социалните иновации. В събота отново там започва конференцията „Неформално учене за младежка заетост“.

Същия ден, от 14 ч. в концертната зала и фоайето на Младежкия дом ще има младежко изложение, а вечерта 20 до 23 ч. в ХАЛЕ 3 ще има музикална програма с участието на млади варненски изпълнители от Рок скул, варненското училище по изкуствата, Connection Crew и др. Входът е свободен.

В неделя, 22 януари, от 10 до 13 ч. ще се състои втората част на конференцията „Неформално учене за младежка заетост“. Тя ще се проведе в Младежкия дом. В рамките на събитието ще бъдат представени инициативи за популяризиране на Варна 2017 на национално ниво чрез партньорства с Националната мрежа на младежките центрове и Националния младежки форум. Специален акцент ще бъде поставен върху ключови направления, свързани със заетост и социално включване като „Младите професионалисти”, InnoJump, Младежко участие и др.

Social

Коментари