Съдят варненец, опитал да убие служител в автосалон

15:33, 12 яну 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна изправя пред съда 32-годишния Фазлъ Д. от Варна, който ще отговаря за извършен опит за убийство на продавач-консултант в автосалон, както и за държане на преправен газов пистолет без разрешително.

На 23 януари 2015 г. подсъдимият Фазлъ научил, че оставен от него за продажба в автосалон „Реа кар“ ООД във Варна автомобил е продаден на купувач от Каварна, но сделката не била изповядана пред нотаруис. Със свой познат 32-годишният мъж отишъл в Каварна, за да издири колата си и новия й собственик и да оформят документално сделката. Подсъдимият обикалял Каварна с надежда да намери автомобила си, звъннал по телефона на работник в автосалона с цел да получи координатите на новия собственик. Той обаче не вдигал телефона си и Фазлъ се прибрал нервен във Варна.

Минал пред дома си, взел сигнален пистолет, който бил преправен като огнестрелно оръжие, и отишъл в автосалона „Реа кар“. Там Фазлъ се приближил до продавач-консултанта К.Г. и с дръжката на пистолета му нанесъл удар в тила. Последвали още удари в главата на работника в автосалона, който паднал на земята. Свидетели видели побоя, повикали спешна помощ, а пострадалият бил откаран в болницата със счупване на черепа. Само благодарение на оказаната му спешна помощ и лечение той успял да се възстанови.

Подсъдимият Фазлъ Д. е осъждан, но реабилитиран по право. Делото срещу него е насрочено за разглеждане утре във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама