Расте посещаемостта на детските градини

15:45, 12 яну 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В детските градини на Варна посещаемостта, която бе спаднала в мразовитите дни, всекидневно се увеличава - при 3337 деца на 11 януари, днес малчуганите са 4290. Температурите във всички градини са подходящи за провеждането на нормален възпитателно-образователен процес, съобщиха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“

Средно около 75% е била посещаемостта в училищата в града в първа смяна. Учебният процес протича при намалено времетраене на часовете. Температурите в класните стаи са в норма, изисквана по закон -  между 18 и 22 градуса, в много от тях и 23 - 24 градуса. Данните се подават от директорите на училищата. В ІV ЕГ „Фр.Жолио-Кюри“ и във II ОУ "Никола Йонков Вапцаров" са измерени 16 градуса само в отделни стаи, в които не се провеждат занятия. В ОУ “Васил Друмев“ 13 градуса е температурата на въздуха единствено във физкултурния салон, в класните стаи е в норма. 

По решение на училищните ръководства днес е неучебен ден за учениците от НГХНИ "К. Преславски", Частната търговска гимназия, ОУ „Добри Войников“-с. Каменар, ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Кап. Петко Войвода“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама