Постоянен арест за наркоман, откраднал 6 кутии шоколадови бонбони

18:39, 12 яну 17 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мярка за неотклонение „Задържане под стража” взе Районният съд по отношение на 37-годишeн мъж, привлечен като обвиняем за кражба при опасен рецидив. Деянието е извършено на 5 януари тази година в магазин от популярна търговска верига в централната част на Варна. От щандове за предлагане на захарни изделия са били взети и укрити в дрехите на обвиняемия Р.М. общо 6 кутии шоколадови бонбони от една и съща марка. Обвиняемият се опитал да премине през касата на магазина със скрити под якето си кутии с бонбони, като заплатил само дребна покупка. На изхода той бил спрян за проверката от охранителите, които открили под дрехите му инкриминираните стоки.

37-годишният Р.М. е многократно осъждан за посегателства срещу собствеността и е търпял ефективно в затвор различни наложени му наказания. Той страда от наркотична зависимост към хероин, не пребивава на постоянния си адрес и води скитнически начин на живот, съобщиха от пресслужбата на съда.

Съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че има опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама