Започват работа младежките информационно-консултантски центрове

08:56, 14 яну 17 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С началото на новата 2017 година във Варна отново отварят врати няколко младежки информационно-консултантски центрове (МИКЦ). На 16 януари (понеделник) от 14:00 ч. в сградата на читалище “Отец Паисий” (ул. „Братя Бъкстон“ 12а) ще бъде проведена първата встъпителна пресконференция на два от тях - “Младежки информационо-консултантски център - Варна” (МИКЦ Варна) и “Младежки информационно-консултантски център Скаут” (МИКЦ Скаут). МИКЦ Варна вече традиционно реализира дейности от подобен тип проекти, докато МИКЦ „Скаут“ тази година стартира за първи път.

Подобен тип центрове има в цялата страна, в почти всеки областен град, като те работят активно в продължение вече на 10 години. Дейностите им са насочени към предоставяне на актуална информация, обучения и консултации на младежи, младежки работници, неправителствени организации от големи и малки населени места, както и на институции, които предлагат услуги за младите хора, давайки приоритет на младежи в неравностойно положение.

В годината, в която Варна е номинирана да бъде Европейска младежка столица, ще бъдат подкрепяни дейности, свързани с титлата, по инициатива на млади хора, на местни формални и неформални групи. Към всеки един от центровете ще работят консултанти по различни теми (доброволчество и разработване на проекти, психология, PR и комуникация, социални дейности и социално предприемачество, кариерно развитие и др.).

Двата младежки центъра се финансират по “Национална програма за младежта” 2016 – 2020 към Министерството на младежта и спорта и се реализират във Варна от сдружение “Младежки информационен доброволчески център” и Организацията на българските скаути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама