Варненската полиция иска 42-ма сътрудници по охрана

12:00, 16 яну 17 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР във Варна е поискала назначаване на 42-ма служители във връзка със специализираната операция за борба с битовата престъпност. Толкова е поискала полицията и в Добрич, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова, която днес се срещна с ръководството на варненската дирекция.

Сътрудниците по охрана ще бъдат подбрани с открита процедура. Срещу битовата престъпност могат да се назначат 550 служители в областните дирекции и 600 за охрана на границите, обясни Бъчварова. По думите й разчетите са към края на годината за ведомството да работят допълнително около 3000 души. На дирекциите ще бъдат осигурени и допълнителни средства за гориво и ремонт на автомобилите.

Бъчварова оцени като добра работата на варненската дирекция на МВР и посочи, че през миналата година разкриваемостта на престъпленията в областта се е увеличила с 10% спрямо 2015 г. Особено голям е напредъкът в борбата с джебчийските кражби.

Вътрешният министър отказа да изнесе повече информация около тройното убийство във Вълчи дол, по което работи от вчера варненската дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама