СК „Черно море Бриз“ спечели над 100 отличия за година

12:42, 17 яну 17 / Спорт 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортният клуб „Черно море Бриз“ отчита като успешна спортно-състезателната 2016 г. Клубътбеше домакин и организатор на 5 спортни прояви на Община Варна, 3 регати от календара на Българската федерация по ветроходство и 3 държавни първенства. Беше съорганизатор и участник в Черноморските младежки игри и регатата „Тол Шипс“.

Ветроходците на клуба са участвали в 22 състезания от държавния спортен календар на БФВ и са спечелили над 100 отличия. Сред тях са 16  златни, 12 сребърни и 7 бронзови медала. „Златните“ спортисти на клуба са Мариела Николова в клас „Лазер Радиал“, Павел Оводовский в клас „Фънборд“, Калина Маринова в клас „Оптимист“, Александър Лазаров и Тихомир Тотев в клас „470“, екипажът на яхта „Меч“ с шкипер Боян Костов в клас „Петерсон“, Цветослав Мавродиев и Георги Иванов в клас „Кадет“  при юношите младша възраст, Светлин Попов и Никола Асенов в старшата, които спечелиха и купа „България“. 

В националния отбор бяха повикани Калина Маринова, Даниел Николов и Мариела Николова, които участваха в световни, европейски и балканско първенство. На световното първенство за девойки в Нова Зеландия  Мариела Николова се класира 25-а в клас „Лазер Радиал“, спечели и специалния приз на Световната федерация World Sailing.

Награждаването на състезателите на клуба е утре вечер от 18 ч. в Двореца на културата и спорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама