Младежки център отваря врати във „Владиславово“

13:48, 17 яну 17 25 620 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки информационен консултантски център отваря врати в район „Владислав Варненчик“ по проект, финансиран по Националната програма за младежта 2016 - 2020 на Министерство на младежта и спорта. Проектът ще се реализира в рамките на една година от Фондация „Владиславово” в партньорство с район „Вл. Варненчик”. Целевата група, с която ще работим, са младежи на възраст между 15 и 29 години, съобщи председателят на фондация “Владиславово” Павлина Николова.

В рамките на едногодишния период на проекта екипът на фондацията възнамерява да създаде МИКЦ, който да включи и ангажира свободното време на младите хора, живеещи в района. Акценти ще бъдат младежката безработица и младежкото предприемачество. На тях ще бъдат посветени обучения, консултации, информационни кампании и инициативи от различен характер.

Приоритетните области за работа са в сферата на образованието, активното включване и структурния диалог, тъй като те са приоритетни както в стратегията „Европа 2020”, така и за младите хора във Варна. Надяваме се да сме широко улеснени поради факта, че през цялата година градът ни ще е център на младежките събития на континента поради спечелената титла Европейска младежка столица 2017, допълни Николова.

По проекта ще бъдат провеждани групови и индивидуални консултации както на място в центъра, така и в изнесени приемни и в с. Тополи и с. Казашко. Предвиждат се 10 обучения по заложени теми, мероприятия, свързани с честването на празниците на „Владиславово“ и със световния ден на младежта 12 август.

Програмата на Министерството на младежта и спорта предвижда създаването на мрежа от подобни на МИКЦ в цялата страна. Във Варна предстои да отворят врати четири младежки центъра. В тази връзка екипът във „Владиславово“ е осъществил контакти с колеги, които имат финансирани проекти по тази програма, предстои да бъдат сключени споразумения за съвместно сътрудничество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама