Оставиха в ареста наркодилър, продавал дрога на непълнолетни

17:43, 17 яну 17 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ниязи Рахим, разследван за това, че продавал наркотични вещества, в това число и на непълнолетни лица, ще продължи да пребивава в ареста. Днес Апелативният съд във Варна потвърди определение на Добричкия окръжен съд от миналата седмица, с което му е била потвърдена най-тежката мярка за процесуална принуда и остави без уважение жалбата на защитата му, която поиска домашен арест за Рахим.

40-годишният мъж е в ареста от 1 декември миналата година. Той е обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР – Добрич, заради това, че разпространявал марихуана и амфетамини особено нагло, цинично, без всякакви притеснения на улицата и пред дома си. Обвиняемият е продавал високорискови наркотични вещества и на непълнолетни лица. След задържането си Ниязи е направил пълни самопризнания.

Според Варненския апелативен съд първата съдебна инстанция внимателно е обсъдила и сериозно е аргументирала основанията за продължаването на ареста. До момента са извършени многобройни действия по разследването - разпити на свидетели, включително и пред съдия, назначени са експертизи, извършено е и разпознаване. При първоначалното претърсване на автомобила, както и при личния му обиск, от Рахим били иззети 34 пакетчета с марихуана (18,7 грама), 11 пакетчета с бяло прахообразно вещество – амфетамини (повече от 3 грама). Преценката на всички факти и доказателства води и този съд до категоричния и обоснован извод, че обвиняемият е разпространявал различни видове дрога. Престъплението е с изключително висока степен на обществена опасност и се наказва строго от закона, коментира съдът и стига до заключението, че ако е с по-лека мярка за неотклонение, той може да извърши ново престъпление. Не са налице и нови обстоятелства, които да мотивират втората съдебна инстанция да измени мярката за принуда.

Определението на съда не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама