Преспи отново блокираха варненски села

14:03, 18 яну 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снежни навявания отново блокираха достъпа до редица варненски села. Заради непроходими пътища частично бедствено положение е обявено в общините Долни чифлик Суворово, съобщи областният управител Стоян Пасев.

Преспи, достигащи на места до 2 – 2,5 метра, са затворили пътищата към селата Бърдарево, Голица и Булаир. Населението там за момента не може да бъде снабдено с лекарства и хранителни продукти, нямат достъп и екипите на Бърза помощ, пожарната и полицията. Учениците отново са в принудителна почивка, тъй като не могат да бъдат извозени до училищата, обясни кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова.

За овладяване на ситуацията е въведен в действие общинският план за защита при бедствия. Фирмите по снегопочистване трябва да осигурят достъп до откъснатите населени места. Забранено е движението на обществен транспорт в отсечката от разклона за село Солник до село Булаир. В община Суворово в снежен капан са селата Николаевка, Дръндар, Калиманци, Баново, Слънчево и Изгрев. Засега няма информация за бедстващи хора в областта. Не са постъпвали сигнали за населени места без ток.

Кметът на Ветрино Димитър Димитров обяви днешния ден за неучебен поради затруднения достъп до училищата. В Бяла две училища пък намаляват часовете, за да могат децата, които все пак са стигнали до тях, да се приберат навреме по домовете си.

Заради снега, който вали от снощи интензивно в цялата област, през нощта са били евакуирани 10 души, сред които и две деца, от закъсали автомобили между селата Равна и Неново., както и един човек край с. Момчилово. Днес са спасени пътници от автомобил, затънал в преспите между селата Изгрев и Николаевка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама