Районният съд и Икономическият университет във Варна договориха сътрудничество

08:11, 19 яну 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Договор за сътрудничество подписаха ректорът на Икономическия университет във Варна проф. д-р Пламен Илиев и председателят на Варненския районен съд Ерна Якова -Павлова. Партньорството ще активира усилията на академичната и магистратската общност чрез съвместни дейности да способстват за обогатяване на правната култура и надграждане на правни познания у студентите.

Цел на споразумението е също да се скъси дистанцията между двете институции. Планирани са редица съвместни научни прояви: конференции, симпозиуми, кръгли маси, с идеята да се установи връзка между теорията и практиката по актуални  правни въпроси.

Проф. д-р Пламен Илиев припомни, че в университета са се изучавали правни дисциплини още от самото му създаване. Към мометга той обучава докторанти по програма "Търговско право", а академичното ръководство има амбицията да разширява и в бъдеще да развива обучението и подготовката на кадри за съдебната администрация.

На официалната церемония по подписването на договора за сътрудничество присъстваха още доц. Андриана Андреева – ръководител на катедра „Правни науки“ при ИУ-Варна, членовете на академичния състав на катедрата, Пламен Атанасов - заместник-председател на Районния съд – Варна, както и магистрати от наказателното и гражданското отделение на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама