Варненка влиза в затвора заради контрабандни цигари

15:48, 19 яну 17 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд във Варна одобри постигнатото в съдебна зала споразумение, по силата на което наложи на 65-годишната А. Ангелова наказание от 6 месеца лишаване от свобода, което да търпи в затвор при първоначален строг режим. Тя се призна за виновна в престъпление по чл.234 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 8 април миналата година, след получен оперативен сигнал, митнически инспектори установили при проверка, че в хладилен фризер в двора на имота си и в други помещения от къщата си тя съхранява тютюневи изделия без изискуемия върху потребителската опаковка акцизен бандерол.  Намерените у нея цигари са от пет различни търговски марки и са оценени на обща стойност за около 1300 лева.

Ангелова има предходна съдимост. Спрямо нея има влязъл в сила съдебен акт през 2015 г., също за държане на акцизни стоки без бандерол. Деянието не представлява маловажен случай и е извършено повторно. Освен наложеното й ефективно наказание, съдът я лиши още от право да упражнява търговска дейност за срок от една година.

Иззетите по делото кутии с цигари се отнемат в полза на държавата и се предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама