Съдът определи постоянен арест за братоубиеца от Житница

12:03, 20 яну 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд днес уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Ззадържане под стража“ спрямо 42-годишния Георги Василев от Провадия. Той е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на брат си Даниел, който на 17 януари бе намерен убит с тояга в дома си в с. Житница. Според разследването убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост.

Според съда може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, за което е обвинен Георги, въз основа на представените гласни и писмени доказателства, включително и собствените му обяснения за възникнал инцидент между него и брат му. За тежкото умишлено престъпление, в което е обвинен, законът предвижда лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна – основание за  определяне на най-тежката процесуална мярка.

Съдът намира, че е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление. Разследването по досъдебното производство е в твърде ранен етап и предстои да бъдат установени и разпитани още свидетели. Ако е на свобода, Георги би могъл да им повлияе и така да попречи за разкриването на обективната истина по делото.

В съдебната зала защитата не оспори наличието на обосновано предположение, че Георги е извършил престъплението, за което му е предявено обвинение, но не се съгласи с квалификацията, че е предумишлено. Обвиняемият заяви пред съда, че иска да бъде освободен.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативния съд на 31 януари от 10 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама