Ще санкционират „Пътища и мостове“ заради непочистените преспи

16:46, 20 яну 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирмата „Пътища и мостове“ ще понесе санкции заради лошо свършена работа в дните на зимното бедствие във Варненска област. Това стана ясно на брифинг на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова във Варна. По думите й фирмата има договори с 5 общини, но след затрупването на пътищата се оказало, че не разполага с необходимата техника, а има само един роторен снегорин. Така населени места се оказаха откъснати от света за денонощия.

Други фирми пък обявили, че техниката им се развалила, акумулаторите не сработили, горивото замръзнало и т.н. Затова ситуацията в най-тежките дни е била овладяна благодарение на помощта на Министерството на отбраната и ВМС.

„Фирмите не трябва да могат да декларират тези машини само на хартия, какъвто е случаят във Варненска област“, коментира Павлова. Тя вече е разговаряла с областния управител и с кметовете на някои общини в края на сезона да се преосмислят и прекратят част от договорите за зимна поддръжка на пътищата.

Проблеми със снегопочистването е имало и по пътищата, за които държавата е сключила договори за поддръжка. За тях също ще се търси отговорност от изпълнителите, увери Павлова. Сред санкционираните ще бъде и фирмата, която не е почистила добре участъка от магистрала „Марица“ край Харманли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама