Два младежки центъра ще отбележат международния скаутски ден

12:23, 22 яну 17 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международният скаутски ден 22 февруари ще бъде отбелязан със съвместна инициатива на два младежки информационно-консултантски центъра - „Варна“ и „Скаут“. Тя ще се проведе на ключова локация във Варна като интерактивна игра за опознаване на скаутството и популяризиране дейностите на младежките центрове.

МИКЦ „Варна“ вече има опит в предоставяне на актуална информация, обучения и консултации на младежи, младежки работници, неправителствени организации. През тази година центърът ще наблегне на темата за безработицата на младите хора в града. Тренингите ще започнат през февруари и първите теми ще са свързани с изготвянето на автобиография, мотивационно писмо и явяване на интервю за работа. В младежкия център ще работят психолог, консултанти по кариерно развитие и социално предприемачество, информационни услуги, социални дейности, младежки програми и разработване на проекти.

МИКЦ „Скаут“ тепърва започва дейността си. Сред темите на обученията, които той ще организира, са работа в екип, лидерски умения, мениджмънт на младежка НПО, комуникационни и презентационни умения, управление на доброволци, младежко участие, гражданско образование, социални умения, финансиране и фондонабиране, европейско гражданство, професионално ориентиране и кариерно развитие, междукултурни умения и работа в междукултурна среда.

И двата центъра финансират своите дейности по Националната програма за младежта 2016 – 2020 към Министерството на младежта и спорта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама