„Движение 21“ избра нов лидер във Варна

14:15, 22 яну 17 / Политика 25 882 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската общинска организация на „Движение 21“ избра нов лидер. Диян Дойчев наследява на поста Силвия Петранова. В екипа на Дойчев като заместник-председатели влизат Румен Йовчев, Боян Боянов, Веселина Стоянова-Торбарова и Ивайло Гидиков. 39-годишният бизнесмен Диян Дойчев е от основаването на партията в нейните редици. Сред първите задачи в новата роля ще е идеите на партията да стигнат до максимален брой хора, което да гарантира добър резултат на предстоящите парламентарни избори.

„Движение 21“ на Татяна Дончева и АБВ на Георги Първанов преговарят за общо явяване на предсрочните парламентарни избори. Това съобщиха двамата лидери – Дончева и новоизбраният наследник на Георги Първанов – Константин Проданов. Разговорите са били по покана на АБВ, стана ясно от думите на Дончева.

„Направихме един предварителен, но обстоен разговор . Той е резултат от мандата, който получи нашето ръководство за търсене на възможно коалиционно партньорство в лявоцентристкия и патриотичния спектър. Нашето виждане е, че е необходимо прагматично да търсим разширяване на нашето влияние чрез потенциални партньорски формации, с които имаме допирни точки“, обяви Проданов.

Татяна Дончева допълни, че са стартирали тези преговори, приемайки предложението на АБВ за евентуално постигане на коалиционно споразумение и общо явяване на изборите тази пролет. Дончева посочи, че БСП е в лявото пространство, но „се ръководи от олигарси“ и няма да има разговори за коалиция с ръководството на социалистите.

„Запазваме като ключова радикалната съдебна реформа. Дали ще се споразумеем за общите приоритети, е въпрос на следващата седмица. От наша гледна точка няма непреодолими различия“, допълни Дончева. Тя отбеляза, че всяка от двете партии е наясно с каква електорална подкрепа разполага и че споразумението помежду им може да доведе до допълнителна подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама