Поредно заседание на делото срещу лъжливи полицаи

08:05, 23 яну 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 9 ч. днес във Варненския районен съд е насрочено поредно заседание по наказателното дело срещу бившите общински полицаи Йорданка Манушкина и Илиян Танев. Те са обвинени в даване на неистински показания при разпит в качеството им на свидетели пред съда и пред разследващ полицай. Повдигнатото им обвинение е за лъжесвидетелстване при продължавано престъпление. Според внесения в съда обвинителен акт полицейските служители устно съзнателно са потвърдили неистина при разпитите си като свидетели в два отделни случая: на 2 срещу 3 февруари 2014 г. - пред органите на досъдебното производство, а впоследствие на 24 февруари 2014 г. - пред съдия от Варненския районен съд, в хода на разглеждане на дело по обвинение в хулиганство срещу бизнесмена Лъчезар Братоев.         

Досега по делото бяха изслушани показанията на множество  свидетели, бяха  събрани и приобщени различни писмени доказателства. В предходното заседание през ноември миналата година съдебният състав разпореди нередовно призован по делото свидетел да бъде обявен за общодържавно издирване с оглед установяване на адрес, както и с цел призоваването му да бъде изискана справка от мобилните оператори за наличие на сключен  договор и телефонен номер.          

Танев и Манушкина станаха подсъдими, след като благодарение на записи на охранителни камери друг състав на Районния съд оправда по дело за хулиганство Лъчезар Братоев, задържан от тях преди близо 3 години при спор за паркиране в Морската градина. Тогава двамата твърдяха, че той се дължал нагло и агресивно, псувал ги, обиждал ги и ги заплашвал, а на Манушкина отправил покана за платен секс и и дори опипал бедрото й в стаята за разпити във Второ районно управление на полицията, където бил откаран с белезници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама