Работодатели от 10 страни търсят стажанти във Варна

09:13, 18 фев 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втори път Варна ще бъде домакин на международно кариерно изложение, насочено към младежите от региона. В него ще вземат участие работодатели от близо 20 компании, опериращи в България, Германия, Малта, САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Италия, Австралия и Норвегия. Те ще предлагат стажантски позиции и постоянни работни места в различни сфери - хотелиерство, бизнес, финанси, администрация и маркетинг, аутсорсинг, IT и човешки ресурси, транспорт, консултантски и банков сектор, туризъм.

 

Форумът ще се проведе на 21 и 22 февруари от 10 до 17 ч. В първия ден – вторник, част от работодателите ще направят презентация на компанията, която представляват, и ще дадат препоръки относно типа кандидати, които набират. За следващия ден са предвидени директни интервюта между работодателите и кандидатите. Сред презентаторите ще бъдат мениджърът на един от най-скъпите голф клубове в САЩ, директор човешки ресурси на австрийска транспортна компания, професионален консултант от Германия, представители на две от най-известните хотелски вериги в света.

 

Организатор и домакин на изложението е Висшето училище по мениджмънт (ВУМ). То ще се проведе в сградата на ул. „Оборище“ 13А, в конферентната зала на четвъртия етаж.

Кариерното изложение е отворено и безплатно за всички младежи от Варна и региона, които владеят английски език.

„Миналогодишното издание на форума събра над 200 посетители, които имаха възможност да кандидатстват за стажантски и работни позиции в компании от 12 държави в Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Това е една от инициативите ни, свързани с осигуряване на предложения за стаж на наши студенти, които идват от над 40 страни, но в същото време отваряме врати и за други младежи във Варна“, обясни Петя Петрова, директор на Кариерния център към ВУМ.

Снимка:

Миналогодишното изложение събра над 200 посетители, които имаха възможност да кандидатстват в компании от 12 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама