Данъчни продадоха два имота в центъра на Варна

14:56, 20 фев 17 25 636 Шрифт:
Автор: Жулиета Иванова

Апартамент с площ 94 кв. м и парцел в центъра на Варна са продадени на търг през изминалата седмица от служителите на отдел „Държавни вземания“ към Териториалната дирекция на НАП в морската столица. Имотите са придобити незаконно и са били отнети от съда в полза на държавата. От продажбата им в бюджета са постъпили над 300 000 лв., съобщиха от дирекцията.

Общо 737 660 лв. са внесени в хазната от НАП – Варна, през миналата година от продажби на имущество, конфискувано, отнето или изоставено в полза на държавата. Изтъргувани са 23 незаконно придобити имота за близо 485 000 лв. От продажбата на валута, конфискувана от държавните органи, приходите са 133 569 лв., а от продажба на златни и сребърни изделия – 53 000 лв.

На музеите в Провадия, Русе и Шумен през последните няколко години са предоставени значими антики, а в края на миналата година в Регионалния исторически музей в Силистра постъпиха близо 600 антични монети и други ценни вещи, отнети в полза на държавата.

През тази година варненските служители на НАП подготвят за публична продажба година 3 апартамента, придобити незаконно и отнети от съда в полза на държавата. Единият от тях е във Варна, а другите два - в Търговище. Още 180 конфискувани ниви, лозя, пасища, овощни градини и други имоти ще бъдат обявени на търгове, като очакваните приходи от тях за бюджета надхвърлят 1 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама