Съдът не пусна от ареста двама наркоразпространители

13:42, 21 фев 17 25 615 Шрифт:
Автор: Жулиета Иванова

Двама мъже, привлечени още миналата година като обвиняеми за притежание на наркотици и заради незаконно притежавани оръжия, пробваха да излязат от ареста с мотива, че и двамата са родители, а единият трябвало да се грижи и за сериозно болния си баща. Варненският апелативен съд днес отказа да измени мерките за неотклонение на 35-годишния Стефан Недев и на 34-годишния Саркиз Асадуров. Същото решение миналата седмица взе и състав на Окръжния съд във Варна.

Недев и Асадуров, заедно с още един млад мъж от Варна, са били задържани през декември миналата година. От домовете им били иззети различни количества марихуана и газови пистолети. В жилището на Недев били открити и 50 жълти хапчета – амфетаминопроизводни, а в къщата на родителите му – и незаконно притежавана ловна пушка.

Според втората съдебна инстанция няма доказателства, които да променят обоснованото предположение за авторство на деянията, в които двамата са обвинени. Апелативният съд споделя аргументите на първата инстанция, че заради тежестта на наказателната репресия и на обвиненията остава реална опасността всеки един от тях да се укрие или да извърши престъпление. Стефан е наркозависим и вече има криминална регистрация за това, че е управлявал автомобил дрогиран. Въпреки че пистолетът на Саркис е законно притежаван, то за откритата ловна пушка той няма разрешение, а и количеството марихуана, установено при задържането му е голямо – 44 грама.

Определенията, с които Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Стефан Недев и Саркиз Асадуров, са окончателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама