Осъдиха за пране на пари подсъдим за убийство

10:55, 22 фев 17 25 866 Шрифт:
Автор: Жулиета Иванова

Виктор Панайотов, подсъдим за бруталното убийство на млад мъж край дискотека в девненския квартал „Повеляново“, получи ефективно наказание за пране на пари. Варненският окръжен съд го призна за виновен, че в периода от 14 до 22 октомври 2014 г., чрез откриване и поддържане на сметка във финансова институция на свое име, придобил сумата от 18 500 евро, за която предполагал, че е придобита чрез престъпление.

Според обвинителния акт парите са източени от румънска банка с атака на организирана група хакери. Те са подведени под отговорност от румънските власти.

Панайотов изтеглил 18 400 евро от постъпилата сума, като 8 дни по-късно извършил и документно престъпление, декларирайки пред банката, че парите са получени от продажба на имот. Справка в агенцията по вписванията обаче показала, че той лъже.

За първото престъпление съдът му наложи 3 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим, и глоба в размер на 2500 лв. Наказанието за декларацията с невярно съдържание е година затвор при първоначален строг режим, но той ще изтърпи по-тежката присъда.

За 18 април е насрочено поредното заседание по наказателното дело, което се води срещу Панайотов за убийството на 22-годишния Мартин Тодоров. Бъдещият младоженец бе умъртвен с нож на 28 ноември 2015 г. след скандал в дискотеката, където подсъдимият бил охранител.

До момента Виктор Панайотов има още три присъди – за въоръжени грабежи и наркотици, като е реабилитиран по една от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама