Рибари блокират улици и пристанище

10:12, 23 фев 17 25 612 Шрифт:
Автор: Жулиета Иванова

Пореден протест срещу ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и управлението на сектора след преместването й в Бургас организират във Варна рибари и собственици на риболовни кораби. Той ще започне в 11 ч. с митинг-събрание на открито пред сградата на ИА „Морска администрация“, където се помещава и местният клон на ИАРА.Очаква се да се включат представители на бранша и от Каварна, Балчик, Бяла и Поморие, се казва в уведомлението за протеста, изпратено от сдружението „Черноморски изгрев“ до кмета Иван Портних.

Действията ще продължат до 13 ч., като организаторите не изключват временно блокиране на улици и булеварди. Предвижда се и автомобилно шествие, което ще завърши пред рибарското пристанище в кв. „Аспраухово“.

Протестите ще продължат и утре, но вече в акваторията пред пристанището в „Аспарухово“. Очаква се там да се съберат риболовни кораби от различни градове и да направят обиколка на канала море-езеро. Тя ще продължи около 2 часа и е възможно да затрудни корабоплаването в района.

Това е четвърти пореден протест на рибарите от декември миналата година насам. Те се оплакват от репресии и тормоз от страна на инспекторите и обвиняват в некомпетентност ръководството на ИАРА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама