Борци от 15 държави се събраха в „Камчия“

11:33, 23 фев 17 / Спорт 25 634 Шрифт:
Автор: Жулиета Иванова

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна повече от 250 състезатели по свободна и класическа борба от над 15 страни.  Борците са на подготвителен лагер преди престижния международен турнир „Петко Сираков – Иван Илиев“ за младежи до 23 години, който ще се проведе на 25 и 26 февруари. „Очакваме да се получи силно състезание“, каза Валентин Йорданов, председател на Българската федерация по борба, олимпийски шампион от Атланта 1996 г., седемкратен световен и седемкратен европейски победител в  свободната борба.

В комплекса се провеждат всекидневни тренировки на състезателите, сред които са представителите на Русия, Испания, Косово, Словакия, Узбекистан, Украйна, Унгария, Хърватска, Япония. Преди ден се състояха и двустранни срещи по свободна и класическа борба между младежките национални отбори на България и Япония.

Не за първи път „Камчия“ посреща българските национали по борба. В комплекса протече подготовката на българския отбор за олимпиадата в Рио 2016.

„Смятам, че състезателите, които са в „Камчия“ – юноши до 23 години, са следващите олимпийски надежди на България“, коментира Валентин Йорданов, според когото базата на комплекса е уникална за Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама