На 22 години е най-младият кандидат за депутат от Варна

08:00, 26 фев 17 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатите за народни представители от Трети многомандатен избирателен район Варна са 275. Двама от тях са независими, останалите са в листите на 11 партии и 9 коалиции. Най-дългата листа съдържа 30 имена, най-кратката включва само един кандидат.

От регистрираните кандидат-депутати 199 са мъже, като най-често срещаните имена са Николай, Георги и Димитър, обобщиха от Районната избирателна комисия месец преди предсрочните парламентарни избори на 26 март.

Най-младият кандидат е на 22 години, а най-възрастният – на 77 години.

На адрес https://rik03.cik.bg/ns2017/registers/pik  може да бъде извършена  проверка относно присъствието на гласоподавател в подписките в подкрепа на независимите кандидати.

На 11 март изтичат сроковете за заявяване от гласоподавател да бъде вписан в избирателен списък и да гласува по настоящ адрес, както и за заявяване на гласоподавател да гласува с подвижна избирателна кутия.

Всеки избирател има възможността да провери адреса на избирателната си секция по следните начини: наа интернет адрес http://www.grao.bg/elections; чрез SMS на номер 18429; на телефон 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама