Пострадалото в джакузи дете е в кома

17:47, 27 фев 17 25 841 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

4-годишната Изабела, която пострада в събота в джакузи в хотел „Адмирал“ в Златни пясъци e в медикаментозна кома и все още в критично състояние. Това съобщиха шефът на реанимацията на варненската болница „Света Анна“ д-р Валентин Власаков и началникът на Детската хирургия д-р Румен Христов. Те признаха, че лекарите в болницата за първи път се сблъскват с подобна травма.

Момиченцето било засмукано от помпата в хидромасажната вана при опит да се приближи до майка си, която също била вътре. То е докарано в болницата в състояние на шок към 15,20 ч. в събота и около 16 ч. е започнала първата от двете му животоспасяващи операции. Наложило се лекарите да отстранят част от тънките черва на детето, които вакуумът бил изкарал от тялото. То е и с перитонит и остра кръвозагуба, а при инцидента е погълнало и вода и е започнало да се дави, което допълнително усложнява състоянието му.

Според медиците следващите 7 – 10 дни ще са критични за детето. Не е изключено то да претърпи и нови операции заради тежките увреждания.

Изабела е дете на британка и българин, които живеят в Кичево. При инцидента в хотелския басейн са били и майката, и бабата на момиченцето, съобщи по-рано пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

По случая е образувано досъдебно производство за причинена телесна повреда на детето, а степента й - тежка или средна, ще бъде уточнена в хода на разследването, което се ръководи от Районната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама