Велосипедисти излизат на протест във Варна

09:19, 28 фев 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненски велосипедисти ще се включат в протеста под надслов „Спрете да убивате колоездачи“, който ще се проведе днес в различни градове на страната. Акцията е в памет на загиналия в катастрофа на 23 февруари в София Мартин Гачев, когото организаторите определят като един от най-отдадените на спорта колоездачи. Исканията на протестиращите са за повече толерантност на пътя, законови промени и понасяне на отговорност от виновните при катастрофи.

Протестът е планиран за 19 ч. пред сградата на Община Варна. „Там ще си спомним за Марто, ще запалим свещи, а после ще легнем на земята като блъснати, за да покажем, че може да се случи на всеки от нас. Някои дори ще бъдем намазани с червена (хранителна) боя. Добре дошли са всички съпричастни хора със и без велосипеди“, обясняват организаторите от варненските велоклубове „Устрем“, „Одесос“, „Варна“ и групата „Колоездене - Варна“.

Те канят съпричастните с каузата им да се включат в протеста превързани, бинтованиу с изкуствен гипс и т.н. - това са все неща, които могат да застигнат всеки колоездач.

Велосипедистът Мартин Гачев бе блъснат от камион „Ивеко“ на главен път 1-8 в София след разклона за св. „Божурище“ привечер на 23 февруари. Според информациите товарният автомобил е управляван от турски шофьор, седнал зад волана под влиянието на алкохол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама