БЧК ще обучава учители и детегледачки на долекарска помощ

09:29, 28 фев 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обучение на детегледачки и преподаватели от училищата, детските градини и социалните домове за оказване на първа долекарска помощ ще организира областният съвет на Червения кръст в морската столица. Инициативата, особено актуална след поредния училищен инцидент с трагичен край, е само една от дейностите, включени в плана на БЧК – Варна, за 2017 г. Той бе приет от общото отчетно-изборно събрание на областния съвет в присъствието на председателя на БЧК акад. Христо Григоров и генералния директор на хуманитарната организация проф. Красимир Гигов.

И през тази година, наред с подпомагането на уязвими лица и групи от населението, акцентите в работата на варненските червенокръстци ще бъдат повишаване на квалификацията на доброволните екипи за работа при бедствия, аварии и катастрофи; превенция на водния травматизъм, най-вече сред учениците; разширяване на обхвата на обученията по първа долекарска помощ; привличане на повече кръводарители и на доброволци за социално-помощната дейност на Червения кръст.

Общото събрание преизбра Илия Раев за председател на областния съвет на БЧК. В унисон със стратегическите цели на варненската организация в ръководството й бяха включени две нови лица. Това са председателят на дружеството на специалистите по водно спасяване и преподавател в Икономическия университет във Варна Велислав Цеков и областният координатор на Младежкия червен кръст Димитър Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама