Варненски ученици правят с телата си националния трикольор

07:40, 02 мар 17 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ във Варна днес ще опитат да направят най-голямото българско знаме с телата си. Те ще излязат в голямото междучасие от 9,50 до 10,10 ч. , облечени в бели, зелени и червени фланелки, и ще се подредят така, че да изобразят националния ни трикольор.

Инициативата е на Интеракт клуб „Варна – Галатея“. Интеракт е програма на Ротари интернешънъл за младежи на възраст между 12 и 18 години. Главните цели на Интеракт клубовете са както помощ на обществото, която се осъществява чрез многобройните проекти на всеки клуб, така и изграждане на бъдещи лидери от членовете на клуба.
Младежите са вдъхновени от рекорда за най-голяма ДНК верига, сътворена от хора , който бе регистриран през лятото на миналата година, на варненския плаж. Инициативата им е в чест на националния празник 3 март. Според предварителната организация с бели фланелки ще бъдат осмокласниците в гимназията, със зелени – учениците от ІХ и Х клас, с червени – най-големите от Х и ХІ клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама