Живеещите в Боровец се пребориха за билетче от 1 лев

17:28, 02 мар 17 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненци, живеещи в селищното образувание Боровец, вече ще плащат по 1 лев за билетче в градския транспорт. Решението е взето на заседание на Съвета на директорите на общинския превозвач и влиза в сила от утре.

Промяната идва след поредица от протести, в които живеещите в крайните южни части на града настояваха за поевтиняване на билета, с който стигат до домовете си с автобуси по линиите 46,55 и 60. Години наред те плащаха по 1,40 лв. за придвижване в едната посока, докато за всички останали градски линии цената на билета е 1 лев.

Според Общия устройствен план на Варна Боровец и Ракитника са урбанизирани територии и попадат в границите на административния район „Аспарухово“. Подписка за поевтиняване на билета е внесена в общинската администрация още през май 2016 г.

Проблемът бе обсъждан от общинската комисия по транспорт, а на сесия на местния парламент съветничката Милена Георгиева от БСП настоя колегите й да задължат управителя на „Градски транспорт“ ЕАД да намали цената на билета. Поредният протест на живеещите в Боровец и Ракитника срещу дискриминацията, на която ги подлага превозвачът, бе насрочен за 4 март. Решението на директорския борд на „Градски транспорт“ за поевтиняване на билетчето го изпреварва само с 2 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама