Над 100 гайдарчета огласят Детския кът на Морската градина

09:00, 03 мар 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За четвърта поредна година децата на Варна ще отбележат националния празник в Морската градина. Отново над 100 гайдарчета от Хуманитарна гиманзия, ОУ „Антон Страшимиров”, гайдарски състав „Диньо Маринов”  ще огласят парка точно в 12:30 ч. на 3 март. Тази година репетициите започнаха още от първите дни на 2017 г. Малките музиканти ще изпълнят „Лудогорско” и „Право” хоро. Организаторите приканват както предни години,  всеки който има гайда или друг народен инструмент и се чувства българин, да засвири с децата на град Варна.

Освен традиционното масово изпълнение на гайди в програмата тази година ще вземат участие и деца от ДЮТ „Златното ключе”, които ще изпълнят монолози от известни възрожденски пиеси. Традиционното празнично хоро в езерото ще поведат децата от детския танцов ансамбъл „Искра” с ръководител Петър Иванов. Тази година сцената ще е с размери 10 на 12 метра, за да може да побере всички участници в събитието, които ще са над 300 деца.

Новата атракция на празника ще са двете кончета Трезор и Борадо. Те са специално обучени от треньора Павлин Димитров за работа с деца и масови събития. Жребците ще могат да бъдат яхнати за снимка с четническа униформа и старинна сабя, предоставена от Детския кът. Фотосите ще са безплатни, единственото условие да носите доброто си настроение за празника. Организаторите приканват колкото може повече посетители да се облекат с народни носи на този най-български празник, за да почетат делото на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за България.

Празникът започва в 12:30 ч. в Езерото с лодките на Морската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама