Около 40 участници се очакват на кушиите във „Виница“

07:52, 04 мар 17 25 998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конната база в кв. „Виница“ и Ботаническата градина край Варна ще бъдат домакини на традиционните за днешния Тодоровден конни надбягвания. В състезанията във „Виница“ се очакват около 40 участници, сред които членовете на ездовите клубове в града и близки бази. Началото е в 10,30 ч.

Предвижда се да се проведат три паркура, единият с височина на препятствията 80 - 90 см за любители. Ще има паркур с височина 110 - 115 см и „хиксове“ за деца. Победителите във всеки паркур ще получат купи и грамоти.

С водосвет за Тодоровден от 11 ч. ще започнат кушиите в Ботаническата градина. Те се провеждат под патронажа на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, който и тази година ще връчи жив коч като награда за победителя в надпреварата.

Освен същинската Тодоровска кушия ще има състезания за най-красив конски впряг, за майсторско управление на каруци и др. В паузите за публиката се предвиждат томболи с награди, разходки с файтон или с писана добруджанска каручка. От сдружение „Бран“ ще представят демонстрационна езда в четнически униформи.

Конни надбягвания ще има и в Девня. Там те започват от 10,30 ч. в местността Глиган чешма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама