Жив коч получи победителят в кушиите в Екопарк-Варна

16:49, 04 мар 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състезатели от седем ездови клуба се включиха в кушиите за Тодоровден на конната база във варненския квартал „Виница“. Те се надбягваха с 30 елитни коне, аплодирани от многобройна публика. Програмата включваше три паркура - с височина на препятствията 80 – 90 см – за любители, 110 - 115 см и паркур за деца. Победителите във всеки паркур бяха отличени с купи и почетни грамоти.

Около 40 бяха участниците в състезанията в Екоклуб – Варна, където наградата за победителя в същинската Тодоровска кушия бе жив коч от академичното ръководство на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Там имаше и надпревари с каручки, конкурс за конски впряг, състезание по майсторско управление на писани каруци, богата музикална и фолклорна програма, томболи и изненади за публиката.

Празникът започна с водосвет за Тодоровден. Допълнителна атракция бе демонстрационната езда на жокеи в четнически униформи.

С днешните състезания бе открит и сезонът за посетители на екопарка, който се намира на територията на университетската Ботаническа градина. Освен общуване с природата той предлага възможности за спорт на открито и барбекю.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама