НАП – Варна, развали 8 сделки на длъжници

10:21, 06 мар 17 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осем сделки на длъжници на Националната агенция за приходите са били обявени по съдебен път за недействителни по искане на публичните изпълнители от Варна от началото на миналата година до момента. Чрез тях длъжниците са опитвали да избегнат плащането на укрити данъчни задължения, като разпродават активи на фирмите си, обясниха от Териториалната дирекция на НАП.

След обявяването на сделките за недействителни в активите на длъжниците е възстановено имущество на стойност 417 500 лева. Развалени са сделки за продажба на два парцела с площ от 9 дка във Варна, апартамент с гараж в Силистра, 3 леки автомобила “Мерцедес“, 27 дка ниви, 10 дка лозе и др. Освен сделките с движимо и недвижимо имущество, съдът е обявил за недействителен и договор за особен залог в размер на 213 500 лева.

Сред обявените на всички инстанции от съда за недействителни е и сделка на физическо лице от Добрич, което след връчване на ревизионния акт само за един ден се разделя с притежаваните от него три имота, като ги продава на свой близък. Единият от имотите е питейно заведение на два етажа в центъра на града, с площ от 130 кв. м, а другите два са магазини. До края на март публичните изпълнители ще обявят на търг имотите на длъжника.

Исканията за обявяването на сделки, извършени от некоректни данъкоплатци, за недействителни са част от мерките, които Териториалната дирекция на НАП предприема, за да повиши събираемостта на дължимите данъци и да пресече опитите за нанасяне на щети на бюджета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама