„Бързи и сръчни“ ученици се състезават във Варна

07:00, 07 мар 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 160 деца от IV клас, на възраст 9 – 10 години, ще участват във втория кръг на спортния празник „Бързи и сръчни“. Организатор е дирекция „Спорт“ на Община Варна със съдействието на Регионалното управление на образованието. Състезанието ще се проведе днес от 15 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките ученици.

Проявите от втория кръг на спортния празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се състоят съответно на 23 и 28 март и 4 април, отново в залата на Първа ЕГ.  През април и май ще се проведе и финалният трети кръг, в който ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст поотделно, а състезателите ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе, включващо спринт, слалом, провиране, прескок и други дисциплини. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама