Експерти от 6 страни търсят гъвкави транспортни решения за туризма

07:00, 08 мар 17 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Партньори от 6 европейски държави, участници в проекта „Последната миля“, са във Варна, за да се запознаят с добри практики в управлението на мобилността и да дискутират иновативни решения за покриване на последната отсечка от туристическото пътуване. Това е третата им среща по проекта и ще продължи до 9 март. 

Опитът показва, че търсенето на адекватна транспортна схема, свързваща основните транспортни възли на обществения транспорт с отдалечените дестинации, посещавани от туристите, е от изключително значение както за посетителите, така и за местното население. Проектът „Последната миля“ цели да създаде условия за въвеждане на устойчиви мобилните услуги в целевите региони на страните-участнички.

Партньорите от Австрия, България, Испания, Люксембург, Полша и Словакия ще участват в учебно пътуване в област Варна – те ще посетят Златни пясъци и Бяла, за да се запознаят с гъвкавите транспортни решения, въведени там. Днес им предстои дискусия с участието на международни експерти по мобилност. Целта е да се обменят модерни идеи за стимулиране на предстоящото изготвяне на плановете за развитие на транспорта в различните региони.

„Последната миля“ стартира през април миналата година. Проектът се финансира по Програмата за междурегионално сътрудничество Interreg Europe 2014 – 2020. Бюджетът му е 1,6 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама