Правят 80 нови спортни площадки във Варна

07:49, 09 мар 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Между 5 и 7 млн. лв. са предвидени за около 80 комбинирани спортни площадки във Варна, както и за 4 спортни комплекса. Този месец започва и строителството на баскетболни, футболни игрища и фитнес центрове в 10 училища. Това съобщи кметът Иван Портних на среща със студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. В плановете на кметската администрация влиза и изграждането на скейтпарк. Изпълнението обаче ще започне, след като младежките организации в града постигнат договореност за локацията му.

На срещата стана ясно и че ще бъде разработено мобилно приложение с актуална информация за Варна – за културно-исторически обекти, търговски центрове, развлечения, транспорт, със специални отстъпки за студенти и ученици. Т. нар. CityCard се вписва отлично в идеята, че сме Европейска младежка столица и е инструмент, който ще даде възможност на младите хора активно да ползват различни видове бонуси, защо не и преференции за пътуване с градския транспорт, обясни Протних.

„Ние имаме амбицията образованието да стане приоритет номер 1 за интелигентни специализации във Варна. Защото всеки интелигентен студент носи много повече добавена стойност за нашия град от един турист“, каза проф. Ана Недялкова, президент на ВСУ.

Под мотото „Варна – привлекателна образователна дестинация“, бяха представени приоритетни проекти, по които университетът работи в партньорство с Община Варна. Сред тях са Студентска лаборатория „Варна – град за хората“, Институт за интегрирано управление на общините, Акселераторска програма в подкрепа на студентското предприемачество. „Акселераторът дава възможност, когато имаш златна идея за бизнес, да получиш възможност да я развиеш успешно – с подкрепа от експерти, с осигурени възможности за развитие на предприемачески умения, на знания за маркетинг, с организиране на срещи с инвеститори“, каза доц. Елеонора Танкова, декан на факултета по международна икономика и администрация. Първи съвместни стъпки за създаване на такъв акселератор вече са предприети от Община Варна, ВСУ, ВВМУ, Медицинския университет, Икономическия университет и фондация Webit.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама