С екоинициатива подновяват биоградинката на Карин дом

08:58, 09 мар 17 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора поредна година екипът на Карин дом и децата със специални потребности, с които работи, подемат екоинициативата „Хартия за цветя“. Кампанията започва от днес и ще продължи до 7 април. Тя е посветена на Седмицата на гората 3 – 9 април.

В рамките й терапевтичният център в Морската градина, основан от Иван Станчов в наследствената му къща, ще събира непотребна хартия. Със събраните от нея средства ще бъдат закупени цветя, за да се разкраси дворът, и ще бъде подновена биоградинката, която радва децата и ги мотивира да прекарват повече време сред природата, да засаждат растения, да събират плодове, зеленчуци и билки. Същевременно участниците в кампанията ще дадат приноса си за намаляване на изсичането на горите заради нарастващото потребление на хартия.

Карин дом е екоучилище и носител на “Зелен флаг” от Eco-Schools. В образователните и арт занимания, които са част от терапията на над 1800-те деца със специални потребности, преминали през центъра за 20 години, се използват екоматериали, провеждат се уроци по ботаника, децата се учат да пазят природата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама