Министерска проверка не откри нарушения на Офицерския плаж

10:05, 09 мар 17 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Без констатирани нарушения приключи проверката на варненския плаж "Офицерски-изток", разпоредена спешно от министъра на туризма Стела Балтова във връзка със сигнали за строителство на неговата територия. Инспекцията бе извършена съвместно от представители на областната управа във Варна, община Варна и Министерството на туризма в присъствието на наемателя на плажа „Теменуга 2014“ ЕООД.

Установено бе, че на плажа има строителни дейности, но те са в съответствие със законовите изисквания и схемата за преместваеми обекти, съгласувана с Министерството на туризма и одобрена от общината. Констатираните бетонови елементи са преместваеми и са основа не за масивен, а за преместваем обект, съобщиха от министерството.

След проверката е съставен констативен протокол, че няма нарушения нито на законите, нито на договора и не следва да се състави акт.

Съгласно договора наемателят има право да постави преместваеми обекти и съоръжения, в това число може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене след разрешение от главния архитект на общината и въз основа на одобрена от министъра на туризма специализирана схема на преместваемите обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ.

За морски плаж „Офицерски–изток“ има одобрена от министъра на туризма на 22 юли миналата година схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ, отговаряща на всички нормативни изисквания. Разрешението за поставяне върху територията на плажа се издава от главния архитект еднократно за срока на наема и е валидно до изтичането му или до промяна на схемата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама