Глобиха млад мъж за обсебване на автомобил

19:10, 09 мар 17 25 3272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Глоба в размер на 2000 лева наложи Районният съд във Варна на 26-годишен мъж. Н. Илиев беше признат за виновен в противозаконно присвояване на лек автомобил „Мицубиши“.

Подсъдимият владеел колата и документите за нейната регистрация от около половин година преди това, по силата на устна договорка със собственика й. Съгласно уговорката той трябвало да отремонтира щети по колата от претърпяна катастрофа, след което да заплати на притежателя й предварително уточнена сума, за да бъде изповядана нотариално сделката. Автомобилът бил преместен на паркинг в близост до жилището на Илиев, но с течение на времето той нито го ремонтирал, нито го заплатил или върнал на собственика му.

На 17 април 2014 г. подсъдимият противозаконно се разпоредил с чуждата кола, като я продал срещу 350 лева на  фирма, която търгувала с употребявани автомобили и авточасти.  Именно при случайно посещение в автоморгата пострадалият собственик видял колата си и подал сигнал за случилото се.  

Подсъдимият е неосъждан и до приключване на съдебното следствие автомобилът бил върнат. Съдът го освободи от наказателна отговорност, като му наложи административно наказание – глоба. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама