Наказаха варненец за фалшива шофьорска книжка

07:00, 15 мар 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За съзнателно ползване на фалшива шофьорска книжка по полски образец, Районният съд във Варна осъди  29-годишен неправоспособен водач. 

Вечерта на 8 ноември миналата година подсъдимият Асен С. бил спрян за проверка с управлявания от него лек автомобил по ул. „Прилеп“, в района на Вятърната мелница във Варна. При оглед на предоставеното от водача полско свидетелство за управление на МПС на негово име служителите се усъмнили в истинността на документа поради липса на специфични оптически знаци.  Чрез справка в информационните масиви в България, а впоследствие и чрез Интерпол, се установява, че нито  ползваният от подсъдимия документ е истински, нито той е правоспособен водач.

Пред съда Асен признал, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ. За съставянето му не може да се търси наказателна отговорност на подсъдимия, съобщиха от пресслужбата на съда.

Той е с чисто съдебно минало до момента. По силата на постигнато споразумение съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама