Нова спортна база ще има Военноморското училище

19:08, 15 мар 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова спортна база с комбинирани игрища за футбол, баскетбол, волейбол и фитнес обеща кметът на Варна Иван Портних на среща с курсанти и студенти от Висшето военноморско училище днес. Под игрищата ще бъде изграден подземен паркинг и ще бъде ремонтиран басейнът на училището.

Срещата бе част от инициативата на кмета за представяне на каузата „Европейска младежка столица“ пред младите хора. Гости бяха Мирчо Христов, изпълнителен директор на сдружение „Варна – ЕМС 2017“, Елена Кенарова, началник отдел „Образование“, а домакин бе кап. I ранг Светослав Димитранов, зам.-началник на училището.

Възпитанците на ВВМУ се интересуваха от възможностите за изграждане на нови велоалеи, включително и на Аспаруховия мост, рентабайк центрове, повече паркоместа, кариерно развитие, опазването на културно-историческото наследство на Варна, съдбата на подводница „Слава“, изграждането на синя зона, възможностите за развитие на пристанищни мощности и на стартъп компании.


Голям интерес сред студентите предизвика проектът за Черноморски международен младежки център, в който ще бъде оказвана подкрепа за стартиращи компании на млади хора. „Община Варна ще подкрепя всяка Ваша златна идея за бизнес – като осигуряваме ментори, експерти от различни области, както и инвеститори, пред които да представяте Вашите проекти“, каза кметът.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама