Консултативният съвет по рибарство за Черно море заседава край Варна

07:00, 16 мар 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо събрание на Консултативния съвет по рибарство за Черно море започва днес край Варна. На него ще присъстват представители на Генерална дирекция „Море“ в Европейската комисия, както и на български институции от морския сектор.

Дневният ред предвижда финансов отчет за миналата година и набелязване на конкретни задачи за 2017 г., съобщи генералният му секретар Йордан Господинов. Предстои да се създадат и работни групи, в които ще се обсъждат основните проблеми в риболовния сектор, туризма и екологията. Предвижда се до края на годината съветът да анализираприлаганото законодателство за равен достъп в икономическата зона за риболов в България и Румъния, проблемите с улова на калкан, бяла мида, рапани, както и ограниченията в риболова по екологични и икономически съображения.

Консултативният съвет по рибарство за Черно море бе създаден в края на миналата година с решение на Еврокомисията. В него членуват частни фирми от морския бранш и неправителствени организации от Румъния и България. Председател на браншовата организация е Сурина Манаила от Румъния.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама