Затварят част от крайбрежната алея /снимки/

08:11, 17 мар 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради опасност от активиране на свлачище се преустановява движението на пешеходци, велосипедисти и автомобили по част от крайбрежната алея във Варна. Ограничението се въвежда от 9 ч. днес, съобщи началникът на общинския отдел „Дейности по защита на населението“ Купен Пашов.

По думите му заради дъждовете през последните дни северният скат над алеята е силно овлажнен и има опасност от свличане на скални и земни маси. Още вчера в района бяха поставени полицейски постове, а в областната администрация бе свикана междуведомствена експертна комисия за защита при бедствия и аварии.

Снимка: БГНЕС

Опасният участък е от подхода откъм спирка „Почивка“ до Четвърта буна. Влизането на коли по алеята ще бъде възможно само откъм плувния комплекс „Приморски“ - за автомобили със специален режим на движение и за аварийни групи.

Снимка: БГНЕС

Свлачището в този район не е ново. За последен път то се активира през пролетта на 2015 г. Тогава крайбрежната алея бе засипана с пръст и паднали дървета. Впоследствие участъкът бе обезопасен временно, а ограниченията за автомобили под ската и за пешеходци по Станчовата алея над него останаха валидни цяло лято.

Снимка: БГНЕС

За цялостното укрепване на свлачището са необходими между 15 и 20 млн. лв. Средства все още не са намерени, още повече че това е един от многото рискови райони по варненското крайбрежие.

Снимка: БГНЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама