Спортното хулиганство обсъждат в детските полицейски управления

11:17, 18 мар 17 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-подробно изучаване на правилата за движение по пътищата предстои през втория учебен срок в детските полицейски управления във Варненска област. Те са общо 8 и работят в основните училища „Васил Априлов”, „Георги Сава Раковски”, „Добри Чинтулов” и „Панайот Волов“ във Варна, СУ „Св. св. Кирил и Методий” - гр. Белослав, СУ „Васил Левски” – гр. Девня, ОУ „Иван Вазов” – гр. Провадия, и ОУ „Св. Климент Охридски” – с. Изворско.

Учениците ще разпознават видовете участници в движението, кои от тях са уязвими, кои са нарушители, както и действията на пътните полицаи при установяване на нарушения, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Част от децата вече се запознаха и с работата на пожарникарите. Започна изучаването на правилата за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Криминалисти демонстрираха на учениците как се събират веществени доказателства, как се свалят отпечатъци и други детайли от специфичната им работа на местопроизшествие.

Темата за спортното хулиганство и действията на полицията в случаи на подобни прояви също е включена в програмата на децата през втория срок на Детското полицейско управление. Бяха финализирани занятията по детска полицейска лична защита за тази година.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, в която участват представители на МВР, Министерството  на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама