С благотворителен обяд набират средства за децата бежанци в Харманли

07:55, 19 мар 17 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен обяд в помощ на непридружените деца бежанци от лагера в Харманли се провежда днес във Варна. Той се организира от международните доброволци на фондация „Деца на Балканите“ като част от инициативата Cook for Children, стартирана от партньорска организация „Youth and Change Association“ в Диарбекир.

В един уикенд седем младежки организации от цяла Европа ще организират благотворителни обяди и всяка от тях ще дари събраните средства за пострадалите от войната в Сирия деца в собствената си държава. Младежите от „Деца на Балканите“ са се насочили към лагера в Харманли, защото там има много непридружени от родители, тръгнали да си търсят щастието сами младежи от 13 до 17 години, страдащи от измръзвания, рани. Някои от тях спешно се нуждаят от дрехи и обувки.

На въпроса „Не помагате ли на потенциални терористи?“ организаторите отговарят: „Никой не може да съди другия, докато не повърви в неговите обувки. Ние не познаваме лично тези младежи, но ще връчим закупените материали от събраните средства лично и тогава ще разказваме още.“

На обяда, който ще се проведе от 14 ч. днес в Социалната чайна на ул. „Преслав“ 73, ще има испански, португалски, немски и полски вкуснотии, приготвени от доброволците от програмата „Европейска доброволческа служба“, която фондацията изпълнява. Входът е 10 лева, но всеки дарява от сърце и хапва колкото му сърце желае.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама